Szakács szaktechnikus
Turizmus-vendéglátás ágazat 5 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul.
A szakács szaktechnikus a vendéglátóipar termelési és irányítási területén, éttermi konyhán az egység vezetéséért felelős, magas szaktudású szakember. Közép- és felsővezetői munkaköröket tölt be: pl.: főszakács, élelmezésvezető. Rendezvények fő koordinátora a catering területén.
KOMPETENCIAELVÁRÁS
Remek ízérzék, nagy terhelhetőség, jó stressztűrő képesség, jó kommunikációs készség, jó problémamegoldó képesség, empátia, jó szervezőkészség, kreativitás, együttműködő képesség.
A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ
-
- vezetőszakács helyettes pozícióban végrehajtja, illetve végrehajttatja a meghatározott feladatokat;
- vezetőszakács pozícióban végrehajttatja az általa meghatározott feladatokat és ellenőrzi is azokat;
- előkészítő, elkészítő és befejező műveleteket felügyel, szükség esetén korrigáltat;
- árut rendel, árut vesz át, árut raktároz szakosítva;
- betartja és betartatja a HACCP szabályzatot;
- irányítja és összehangolja a segédszemélyzet munkáját;
- megérti és felhasználja a technológiai műveletek leírásait idegen
A szakma jó választás mindazoknak, akik szeretnek alkotni, munkájukkal örömet szerezni másoknak, érdekli őket a szervezés, logisztika. A szakképzettséggel a végzett szakemberek kiválóan el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon, jó perspektívát és változatos feladatokat kínál.
Remek választás azok számára is, akik nyitottak szakirányú felsőfokú tanulmányok folytatására.
Bármilyen kérdés esetén fordulj hozzánk bizalommal alábbi elérhetőségeinken!
Név: Lékainé Vinkler Mária
Telefon: 20/940-76-85
E-mail cím: titkarsag@bathorysuli.hu