Szakács képzés Zalaegerszegen

A szakács képzés a turizmus-vendéglátás ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul.
A szakács az egyik legrégebbi szakma. A napi szükséglet kielégítésének kiszolgálása mellett kulináris élményt is nyújt a vendégek számára. Szinte minden társadalmi, családi, vallási eseményben szerepe van az étkezésnek, így a főzésnek is, ami a szakács fő tevékenységi köre. A szakács élelmiszerekből ételeket, fogásokat „varázsol” remek ízérzékével és kreativitásával meg persze fűszerekkel, ízesítőkkel.

A vendéglátóipar termelési területén, kihelyezett vagy fix éttermi konyhán dolgozó szakember, aki több területen dolgozik, például közétkeztetésben,  hidegkonyhán, protokoll-, vagy a la carte szakácsként.

 

Mi szükséges a szakács munkához?

Remek ízérzék, nagy terhelhetőség, jó stressztűrő képesség, jó kommunikációs készség, a szakma és a kollégák iránt tanúsított alázat, jó problémamegoldó képesség, kreativitás, együttműködő képesség.

 

Mivel foglalkozik a szakács?

  • a vezetőszakács utasításait követve ételt készít, tálal, díszít a szakmaiság, a praktikusság és az esztétikusság figyelembevételével;
  • előkészítő, elkészítő és befejező műveleteket hajt végre;
  • árut rendel, árut vesz át, árut raktároz szakosítva;
  • betartja és betartatja a HACCP szabályzatot;
  • anyagi és erkölcsi felelősséget vállal a rábízott javakért;
  • a konyhatechnológiai eljárásokat tudatosan alkalmazza;
  • képes a segédszemélyzet munkáját összehangolni, irányítani.

Azoknak a kreatív fiataloknak ajánljuk, akik szeretnek alkotni. Folyamatos
fejlődésre és változatos munkára vágynak. A jó szakács egyénisége
felismerhető az általa készített ételben.

Bármilyen kérdés esetén fordulj hozzánk bizalommal alábbi elérhetőségeinken!

Név: Lékainé Vinkler Mária 

Telefon: 20/940-76-85

E-mail cím: titkarsag@bathorysuli.hu