A pék-cukrász képzés az élelmiszeripar ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul.
A pék a legrégebbi szakmák egyike. Munkájának és szakértelmének köszönhetően kerülhet a boltok polcaira a legalapvetőbb élelmiszerünk, a kenyér. A pék-cukrász készíti a péksüteményeket, a kalácsokat, pogácsákat, leveles termékeket. A pék munkáját ma már korszerű gépek és technológiák segítik, hogy ne legyen annyira megterhelő, mint régebben. A pék szakma megbecsülése folyamatosan
emelkedik, ezért nagy szükség van jól képzett pékekre.
Mi szükség a pék-cukrász munkához?
Állóképesség, ügyes mozgás, kézügyesség, csapatmunka.
Mivel foglalkozik a pék-cukrász?
- átvételi és raktározási feladatokat végez;
- előkészítő műveleteket végez;
- nyersanyagot, készterméket vizsgál, gyártásközi ellenőrzést végez;
- eszközöket használ, gépeket és berendezéseket kezel;
- befejező műveleteket végez;
- tésztát készít;
- tölteléket készít;
- feldolgozza a tésztát;
- tésztát keleszt;
- tésztát süt;
- készterméket kezel, csomagol;
- mézeskalácsot készít és díszít;
- adminisztrációs munkát végez.
Ajánlott minden fiatal számára, aki szeret sütni, érdeklődik az élelmiszerek
előállítása iránt, szeretne olyan termékeket alkotni, amelyekre a fogyasztóknak
naponta alapvető élelmiszerként szüksége van
Bármilyen kérdés esetén fordulj hozzánk bizalommal alábbi elérhetőségeinken!
Név: Lékainé Vinkler Mária
Telefon: 20/940-76-85
E-mail cím: titkarsag@bathorysuli.hu