Kreatív ágazat

Kreatív ágazat – I. Kreatív ipar ágazat

Divattervező

A szakképzettséggel rendelkező öltözékeket, kiegészítőket tervez – szabadkézzel vagy számítógépes programmal –, kollekciót állít össze, ahhoz tartozó kivitelezési folyamatokat ismer, felügyel és dokumentál.

Ajánlott minden fiatal számára, akit érdekel a divat, az öltözködés, és rendelkezik az ehhez szükséges alkotó fantáziával.

Kreatív – III. Vizuális ágazat

Nyomdaipari technikus

A nyomdaipari technikus (nyomdaipari gépmester, nyomdaipari előkészítő, nyomtatvány-feldolgozó) munkájának célja, hogy nyomtatott termékeket állítson elő. Feladata a nyomdaipari munkafolyamat szervezése, felügyelete. A különböző technológiákkal nyomtatott termékek előállítása és feldolgozása, számítógépes kép- és szövegfeldolgozás.

Ajánlott minden fiatal számára, aki szívesen foglalkozik gyakorlati problémák megoldásával, jellemző rá a kreativitás és érdekli a nyomdaipari technológia.

Dekoratőr

A dekoratőr kirakatokat, kereskedelmi, kiállítási belső- és külső tereket rendez be, árut mutat be, dekorációkat, feliratokat készít. A látványterveket szabadkézzel, számítógépes programokkal mutatja be. Ismeri szakmája történetét, a felhasználható alapanyagokat, kellékeket, eszközöket, berendezéseket, a nemzetközi és hazai irányzatokat, vezető stílusokat.

Ajánlott minden fiatal számára, aki kreatív, szeret rajzolni, tervezni, tereket berendezni, kész megtanulni számítógépes programokat. Jó térlátású, színérzékű, kedve van a gyakorlati műhelymunkához.

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.