Élelmiszeripar ágazat

A pék-cukrász képzés az élelmiszeripar ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul.
A pék a legrégebbi szakmák egyike. Munkájának és szakértelmének köszönhetően kerülhet a boltok polcaira a legalapvetőbb élelmiszerünk, a kenyér. A pék-cukrász készíti a péksüteményeket, a kalácsokat, pogácsákat, leveles termékeket. A pék munkáját ma már korszerű gépek és technológiák segítik, hogy ne legyen annyira megterhelő, mint régebben. A pék szakma megbecsülése folyamatosan
emelkedik, ezért nagy szükség van jól képzett pékekre.

Mi szükség a pék-cukrász munkához?

Állóképesség, ügyes mozgás, kézügyesség, csapatmunka.

Mivel foglalkozik a pék-cukrász?

  • átvételi és raktározási feladatokat végez;
  • előkészítő műveleteket végez;
  • nyersanyagot, készterméket vizsgál, gyártásközi ellenőrzést végez;
  • eszközöket használ, gépeket és berendezéseket kezel;
  • befejező műveleteket végez;
  • tésztát készít;
  • tölteléket készít;
  • feldolgozza a tésztát;
  • tésztát keleszt;
  • tésztát süt;
  • készterméket kezel, csomagol;
  • mézeskalácsot készít és díszít;
  • adminisztrációs munkát végez.

Ajánlott minden fiatal számára, aki szeret sütni, érdeklődik az élelmiszerek
előállítása iránt, szeretne olyan termékeket alkotni, amelyekre a fogyasztóknak
naponta alapvető élelmiszerként szüksége van

Bármilyen kérdés esetén fordulj hozzánk bizalommal alábbi elérhetőségeinken!

Név: Lékainé Vinkler Mária 

Telefon: 20/940-76-85

E-mail cím: titkarsag@bathorysuli.hu