Cukrász képzés Zalaegerszegen

Szeretsz sütni? Szeretsz kísérletezni, újat alkotni? Szeretnéd elkápráztatni az embereket a sütőből kikerülő finomságaiddal? Szereted, ha az emberek boldogan, elégedetten falatozzák a kezed alól kikerülő édességeket? Szívesen hozzájárulnál az ünnepi alkalmak megédesítéséhez?

Ha igennel válaszolsz a fenti kérdésekre, akkor a cukrászok között a helyed.

Nem állítjuk, hogy nem lesznek nehézségek – hisz mindenhol vannak. De ha kitartasz, és a nehézségek nem tántorítanak el, akkor remek édességkészítő válik belőled, a szakmád mesterévé válhatsz.

Cukrász képzés előnyei

A cukrászként végzettek elhelyezkedési esélyei jók. Különösen azokon a területeken, ahol az idegenforgalom, a turisztika jelentős. Pályakezdőket is sok helyen, jó arányban alkalmaznak.

A cukrász dolgozhat alkalmazottként cukrászdában, szállodában, a nagyobb áruházláncok vagy pékségek cukrászrészlegén, cukrászüzemben, vagy indíthat saját vállalkozást is. Másodfoglalkozásként is gyakorolhatja hivatását, hiszen sokan – főként ünnepi alkalmakkor – fordulnak olyan szakemberhez, aki hagyományos süteményeivel, vagy újfajta, kreatív édességeivel, tortáival esztétikailag is emeli az ünnep fényét, és ez után a gasztronómiai élmény sem marad el. Az igényesség, a kreativitás meghozza eredményét: az elégedett, boldog, visszatérő vendégeket.

A szakmai idegen nyelv elsajátítása segít abban, hogy akár külföldön is tapasztalatot szerezhess, képezhesd magad.

Ha elég elhivatott vagy, szeretsz sütni, odafigyelsz a vásárlói igényekre, vannak új ötleteid, szeretsz alkotni, kíváncsi vagy az emberek véleményére édességeiddel kapcsolatban, akkor különböző hazai és nemzetközi versenyeken is megmérettetheted magad.

Mit sajátítanak el a diákok a cukrász képzés során?

Mit tanul egy cukrász?

A szakma elsajátítása során természetesen a cukrászathoz kapcsolódó ismeretek a legfontosabbak, mivel ezért választottátok ezt a szakot. A képzés során elsajátíthatjátok a különféle sütemények, torták, fagylaltok, marcipánfigurák, karamelldíszek, bonbonok, pohárkrémek és megannyi más édesség elkészítésének alapjait. A gyakorlati oktatás során elleshetitek a szakma fortélyait. Ezeken kívül azonban az alapvető, általános ismeretek elsajátítása is elengedhetetlen ahhoz, hogy később szakemberként, mesterként gyakorolhassátok ezt a hivatást. Az élelmiszerbiztonság, fogyasztóvédelem, a megfelelő eszközök használata, a munkahelyi egészség és biztonság, a gazdálkodás és a foglalkoztatás mind-mind segít abban, hogy az iskolából kikerülve képzett cukrászként helyezkedjetek el, vagy a későbbiekben akár önálló vállalkozást indítsatok.

A megszerzett tudás birtokában, a jó alapokat továbbfejlesztve igazi mesterekké, művészekké válhattok, akik kiváló minőségű és szemkápráztató alkotásaikkal megédesítik az emberek mindennapjait.

Képzési forma

Szakközépiskola 3 éves

Jelentkezés feltételei, részletei

Az általános iskola 5-8. osztályának magyar nyelv és irodalom, idegen nyelv, történelem, matematika jegyei alapján számított pontszám alapján.

A pontszám kiszámítása SNI-s tanulók esetén: A hiányzó osztályzatokat a felvételi tantárgyak meglévő osztályzataiból számított kerekített átlaggal pótoljuk. (Kérjük mellékelni a jelentkezési laphoz a szakértői véleményt és az iskola határozatát a felmentésről.)

Egészségügyi alkalmassági vizsgálat szükséges.

 

Bármilyen kérdés esetén fordulj hozzánk bizalommal alábbi elérhetőségeinken!

 

Név: Lékainé Vinkler Mária 

Telefon: 20/940-76-85

E-mail cím: titkarsag@bathorysuli.hu

 

Cukrász képzés helyszíne

Zalaegerszeg, Báthory út 58.

Zalaegerszegi Báthory SZC Báthory István Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

Szállás

Kollégiumi elhelyezés biztosított a Zalaegerszegi Városi Középiskolai Kollégium intézményeiben.

Hasonló képzéseink

 

Bármilyen kérdés esetén állunk rendelkezésedre! Bővebb információ elérhetőségeinken vagy a kapcsolatfelvételi űrlapon keresztül!

 

Név: Lékainé Vinkler Mária 

Telefon: 20/940-76-85

E-mail cím: titkarsag@bathorysuli.hu