Civilek napja

Hírek Iskolai élet Kiemelt

Az 1994-ben alakult Civil Parlament 1997-ben február 1-jét jelölte meg a Civilek Napjának. Ebből az alkalomból szervezett egész napos programot a Zala Megyei Civil Információs Centrum, melynek keretén belül középiskolás osztályokat, többek között iskolánk tanulóit látták vendégül az iroda munkatársai. A programon Tornyos Ágnes irodavezető mutatta be a Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesületet a /Zala Megyei Civil Információs Centrum címbirtokosát, valamint az iroda főbb tevékenységeit.

A rövid, civil szervezeteket is bemutató köszöntő után Tolnai Tímea a Zala Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház szakmai koordinátora előadásában kiemelte a CSEÖH közvetítő szerepét az önkéntesek fogadása, közvetítése és mentorálása terén, majd bemutatta a Zalai Kutyabarátok Egyesületben végzett munkáját, mint terápiás kutya felvezető. Ezután Horváth Péter a Zalaegerszegi Különleges Mentők Egyesületének tevékenységét mutatta be.
Az előadások ráirányították a figyelmet a civil szervezetek működésére, társadalmi hasznára, valamint kiemelték a közérdekű önkéntesség fontosságát.